Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt ZomerExpo in het kader van het programma Het beste van twee werelden. Met dit programma stimuleert het Fonds de duurzame samenwerking tussen gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars.

Het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds ondersteunt de Stichting ArtWorlds vanaf de start bij het opzetten en de uitvoer van de ZomerExpo.

Bank Giro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2011 ruim 64 miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo maakt de BankGiro Loterij de renovaties van Het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Ook kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden.

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren de ZomerExpo2013, het vervolg op de succesvolle ZomerExpo2011 en ZomerExpo2012, de grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door open inschrijving met een onverwacht aantal deelnemers, een drukbezochte tentoonstelling en veel aandacht in de media.

Stichting ArtWorlds

Stichting ArtWorlds realiseert projecten waarin de interactie tussen gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars centraal staat. Samen met het Gemeentemuseum Den Haag zet de stichting een driejarig tentoonstellingsproject met open inschrijving op, onder de naam ZomerExpo.

Loods 6

Loods 6 werd begin 1900 gebouwd door de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM) en staat op het gelijknamige KNSM-eiland. In 1997 is het gebouw grondig gerenoveerd en sindsdien herbergt het een verscheidenheid aan winkels, kantoorruimten, ateliers, een monumentale Bagagehal en de unieke historische Kompaszaal.

 

LP2

LP2 is een ervaren en betrokken samenwerkingspartner voor zakelijk en culturele evenementen. Wij denken niet alleen mee, maar werken met opdrachtgevers samen om van ieder project een succes te maken. Het vertrekpunt is de inspirerende ruimte, op misschien wel de meest Rotterdamse locatie: de Wilhelminapier. Een unieke, industriële locatie op de Kop van Zuid in Rotterdam die te huur is voor tentoonstellingen, kunstprojecten, theaterproducties, festivals, symposia, diners, congressen en beurzen. LP2 geeft ideeën ruimte!

LP2
TAC

Temporary Art Centre (TAC) is een broedplaats voor culturele vernieuwing. Wij vinden het belangrijk dat veelbelovende cultuurmakers uit alle disciplines een kans moeten krijgen om zichzelf te laten zien én te ontplooien. Dat kan bij ons, op allerlei manieren: naast tachtig ateliers en werkplaatsen, hebben we ruimte, expositieruimtes en een studio. Dus naast een plek om jezelf te ontplooien, is TAC ook een plek waar culturele experimenten een podium krijgen.

TAC
Ja-Natuurlijk

Vanaf maart tot en met augustus 2013 vindt de kunstmanifestatie Ja-Natuurlijk plaats in en rond het Gemeentemuseum Den Haag. Centrale vraag is: wat is natuurlijk? En wie of wat bepaalt dat? Bepalen wij mensen dat alleen of mogen dieren planten, atmosferen, bacteriën en dingen ook meepraten? Geselecteerde kunstenaars komen met ongewone invalshoeken en zetten ingesleten patronen op scherp. Met werk van Francis Alÿs, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Damien Hirst, Natalie Jeremijenko, Marjetica Potrč, Zeger Reyers, Superflex, Ai Weiwei en vele anderen.

Centraal Museum
MuseumLAB

In opdracht van ArtWorlds produceert MuseumLAB voorrondes van de ZomerExpo 2013 en voert taken uit op het gebied van communicatie. MuseumLAB is een ondernemend netwerk van museumprofessionals voor bruisende tentoonstellingen, films, en evenementen.

AVRO
Mister Motley
Kunstfactor
Stichting Cultuur-Ondernemen

Stichting Cultuur-Ondernemen stimuleert ondernemerschap bij kunstenaars, creatieven en culturele organisaties en zet creativiteit in bij andere sectoren zoals het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

ZIMIHC
SKVR
Koorenhuis
Mothership

In vijf jaar tijd heeft Mothership vanuit haar thuisbasis Rotterdam, al meer dan 150 projecten geproduceerd, gerealiseerd en geïnitieerd met een breed inzetbaar team dat zijn vak verstaat en verschillende specialiteiten in huis heeft.

nabk

De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) biedt beeldend kunstenaars kortingen op expositiemogelijkheden, gratis toegang tot landelijke kunstbeurzen, presentaties in fraaie kunstboeken en nog veel meer. De NABK is er voor zowel startende als gevestigde beeldende kunstenaars, academisch gevormd of autodidact, met hun werk als belangrijkste of als neven inkomen.

Kunstweek

De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten.

BK050
Atelier

Atelier - Hét magazine voor tekenen en schilderen! 

PMS 72

PMS 72 is een ontwerpstudio gevestigd in het centrum van Rotterdam en gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van multiplatform websites. Daarnaast ontwerpen en produceren we jaarverslagen, nieuwsbrieven, catalogi en tijdschriften (digitaal en gedrukt).

WBOOKS

WBOOKS is de grootste uitgever van kunstboeken in Nederland. Veel van onze uitgaven verschijnen in samenwerking met musea in Nederland en in het buitenland, zoals het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Gemeentemuseum Den Haag, het Van Gogh Museum, de Kunsthal Rotterdam, The National Gallery of Art Washington, The National Gallery Londen en vele andere. WBOOKS is uitgever van de  ZomerExpo catalogus.